Technológia produktov
V čom spočíva výnimočnosť produktov Nisarga Herbs?
Väčšina spoločností vyrába ajurvédske produkty 2 spôsobmi:
- Metódou mletia surových sušených byliniek na prášok
Nevýhoda metódy sušenia byliniek: Takto získané látky nie sú vždy ľahko vstrebateľné a na to, aby sme dosiahli správnu koncentráciu aktívnych látok v tele, ich musíme spotrebovať veľké množstvo. - Vodnou extrakciou
Nevýhody metódy vodnej extrakcie:
- Vo vode extrahované látky z bylín obsahujú prevažne zlúčeniny rozpustné vo vode. Bunková stena človeka sa však skladá z tukov, a keďže olej a voda sa nemiešajú, pre naše bunky je ťažké absorbovať len vo vode rozpustné molekuly z bylín.
- Extrakcia navyše prebieha pri teplote 85-95 °C, čo môže viesť k strate prchavých látok, ako aj hydrolýze a k zmene molekulárnej štruktúry zlúčenín.
- Pri procese izolácie špecifických látok sa vo väčšine prípadov používajú organické rozpúšťadlá ako sú metanol, acetón, toluén, ktorých zbytky sú obsiahnuté vo výslednom produkte.
Riešenie?
Super kritická extrakcia látok
Spoločnosť Nisarga Herbs používa vlastnú patentovanú technológiu super kritickej extrakcie, pri ktorej sa extrahujú lipidové (tukové) a aj vo vode rozpustné molekuly pri teplote 31 až 45 C. Výstupný extrakt obsahuje celú holistickú podstatu bylinky, čo je veľmi dôležité, nakoľko účinné látky v rastlinách vždy pôsobia vzájomným synergickým efektom a vzájomnou interakciou. Zachovanie komplexnosti látok je preto kľučové. Takto sa zvyšuje účinnosť produktu a zaisťujú sa lepšie a rýchlejšie výsledky.
Technológia výroby zároveň zaručuje, že výrobok neobsahuje nežiadúce látky ako napríklad ťažké kovy. Nisarga Herbs ako jediná firma na svete vyrába ajurvédske extrakty pomocou technológie super - kritickej extrakcie CO2.
Certifikáty
Medzinárodné certifikáty výrobcu Nisarga Herbs na organickú produkciu a riadenie v zmysle ISO noriem:
Všetky výrobky Nisarga Herbs sú testované a nemajú žiadne vedľajšie účinky.
Záznamy neboli nájdené...